Geplaatst in Weekjournaal

#2 – Gevallen

Alweer een week van 2021 voorbij! Het jaar raast net zo hard door de bochten als zijn voorganger. Trump gevallen. Het kabinet gevallen. De sneeuw gevallen. Steeds meer corona-gevallen. We zijn met z’n allen op weg, maar niemand weet waarheen.

Afgezien van afgelopen zondag, toen wist ik namelijk precies waar we naar toe gingen: naar de bossen van Ulvenhout.

Zonlicht doorsneed nevelige flarden. Het was feeëriek, een sprookje in groene en bruine tinten. Ik zal nu even mijn mond houden, dan kunnen jullie rondkijken.

Mooi hè? Zonder de rust, de stilte, het buiten zijn, zou ik gillend gek worden. Dagen vol Teams meetings, sollicitatiegesprekken (waarbij ik aan de andere kant van de tafel het scherm zat), een landelijke toets die in het honderd liep, dus in de avond nog surveilleren, bakken vol met nooit aflatende mails.

Stilte versus turbulentie. Rust versus stress. Deze buurtvrienden begroeten me iedere dag, de een wat op afstand…

de ander van ‘iets’ dichterbij. 😉

Verder heb ik me aangesloten bij het WeightWatchers leger. De rantsoenen vallen reuze mee. Eigenlijk komt het neer op gezond, bewust en lekker eten, met ruimte voor weekend-uitspattingen. Hieronder als lunch verse makreel, paprika, komkommer, tomaten, bieslook, peper en wat zout. Om te smullen. En ben al wat afgevallen. Ik ben om!

Toen V-man mij afgelopen zondag een zak Japanse mix (mwah) en zoute chips (kwijl) voorhield, kon ik alleen maar denken: chips 11 punten, Japanse mix 4 punten. De keuze was ineens heel gemakkelijk. Nou ja, meer omdat ik door die verstandige keuze ook nog een glaasje port mocht.

Geweldig om zelfs in COVID-tijden nieuwe initiatieven te zien. Deze Vintage Garage spotte ik vrijdag in mijn dorp. Ik werd onweerstaanbaar naar de etalage getrokken en stond met mijn neus tegen het raam. Ooooh, om daar ongestoord te mogen rondstruinen!

Diezelfde dag op bezoek geweest bij de optometrist. Al maanden word ik geplaagd door hoofdpijn, lichte misselijkheid en vermoeide ogen. En mijn brillen zijn bijna zes jaar oud. Na een onderzoek van een uur bevestigde de man wat ik zelf ook al vermoedde: mijn ogen waren achteruit gegaan. Of zoals de optometrist zei: de bril blijft dezelfde, de mens verandert.
En nu gaan we een experiment aan: ik ga weer lenzen proberen. Tien jaar geleden heb ik ze voor het laatst uitgedroogd van mijn oogballen gepeld. Deze heer is ervan overtuigd dat perfect passende lenzen geen problemen mogen geven. Multifocale lenzen met een cilindrische correctie. Niet meer wisselen van bril. Geen mistig beslagen glazen. Niet meer knijpen met mijn ogen. Personeel van de supermarkt vragen om de kleine lettertjes te lezen. Het wordt een traject van uitproberen, aanpassen en volhouden. De komende week kan ik de eerste set al in mijn ogen proppen. Zou ik nog weten hoe het moet? Komen jullie helpen? Anders laat ik ze nog vallen.

De eerste sneeuw van het jaar is een feit.

Allemaal een fijn weekend. x

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

15 gedachten over “#2 – Gevallen

 1. Prachtig, inderdaad sprookjesachtig de eerste foto’s! Het is dat ik een stukje moet fietsen voor ik echt bij bos ben, en dat lukt mij nu niet, net te ver allemaal. Ik zal dan toch Liefste ook moeten activeren maar hij loopt niet zo goed dankzij zijn knie (zwaar ongeluk ooit lang geleden), dus ja… Ik wil wel, maar de middelen zijn er niet. En het dorp in, is wat ik wil vermijden.

  Van jouw ogen, dat zou fijn zijn! Ik heb mijn bril nu pas 2 jaar, de ouderdom zullen we maar zeggen, of was het B12 tekort ooit al en te lang geduurd voordat men dit vond. Maar het lukt nog, dus ik wacht nog even, wat jij beschrijft, is precies wat ik weet, als dan.. moet ik… Fijn voor jou dat je eventueel weer lenzen kunt gaan dragen, een stuk makkelijker met de mondkapjes, dat is een gevecht inderdaad zeker nu het buiten kouder is.

  X

  Like

 2. Wat een prachtige foto’s Marion!
  Ik wil je niet ontgoochelen. Ik had net hetzelfde probleem destijds met de lenzen. Vorige maand opnieuw geprobeerd: multifocaal én op maat gemaakt. Eerst maandlenzen, ging niet in rechtse oog, dan daglenzen… Hopeloos. Ik heb het opgegeven. Het spijt me zeer, want ik wilde het zo graag. Als die opticien van jou het écht kan, dan kom ik meteen naar hem toe. Veel succes ermee. Ik hoop dat het lukt bij jou! Laat je het mij weten? Ik ben heel benieuwd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het was zo mooi in het bos die ochtend, Bea. Echt sprookjesachtig. ❤
   En ik laat jou weten hoe het gaat. Ben zelf ook wat sceptisch, maar hij was zo stellig dat het wel kan, mits de lens perfect op je oog zit.
   Dank je, en fijn weekend. x

   Like

 3. Dat zijn/is een hoop gevallen!
  Ben benieuwd naar je lenzen. Ik had tig jaar harde lenzen, maar al een heel tijd aan de bril(len). En vooral die meervoud hindert me. Laat je het horen hoe het je bevalt?

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s