Geplaatst in Persoonlijk

Woelige Baren

De afgelopen drie weken zijn een vaart over een onstuimige zee geweest. Van onrustige golven (in mijn hoofd), schuimkoppen (onder de douche), stormen en windstiltes. Van schepen die nieuwe klotsende golven veroorzaken en gelukkig ook rustigere vaarwaters.

Zo goed en zo kwaad als het kon werkte ik vanuit thuis, mijn bed geruststellend dichtbij. En de afgelopen week, na weer een visueel verdraaide autorit maandag, werd ik door een taxi vervoerd naar en van het werk. Om half acht ’s ochtends gleed een grijze Mercedes voor, en om vier uur werd ik weer opgehaald. Wat een luxe, maar nog veel belangrijker: veilig. Gisteren, na een bezoek aan de opticien in de ochtend, toog ik weer naar Avans, maar na een uur werken kon alleen fysiek contact met een stabiel oppervlak me nog geaard houden. Een telefoontje later was ik weer op weg naar huis.

De schepen die aan mijn neus voorbij voeren waren een afgezegd Dungeons & Dragons rollenspel-weekend, een etentje, een feestavond (maar goed ook, van de groene lichtflitsen die ik op de foto’s zag, zou ik ter plekke gestrekt zijn gaan), een bezoek aan vrienden, en last but not least, mijn jaarlijkse Thanksgiving familiedag. Deze heb ik gisteren gecanceld: het water is te instabiel om op te kunnen bouwen. Intussen staar ik naar het schuim van het kielzog, dat langzaam verdwijnt.

Daar tegenover staan nieuwe en opwindende afspraken met de huisarts en hopelijk vervolgens de oogarts of neuroloog. Maar dat hoor ik vanmiddag. Intussen ziet mijn wereld er regelmatig zo uit:

141017Avans

Je wilt niet weten wat deze fotobewerking met mijn hoofd doet. Ik typ dit met mijn ogen dicht en druk nu gauw op ‘Publiceren’.

Allemaal een fijn weekend en (indien van toepassing) een geweldige herfstvakantie! Het weer belooft een behouden en aangename vaart.


Lees ook: Overgang? Dan wil ik een sticker. Een hele kast vol!

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

17 gedachten over “Woelige Baren

 1. Wat een nare toestand zeg. Hopelijk gaat het je gauw beter, Marion.
  De moeder van een vriend van me had ook evenwichtsstoornissen. Die hadden te maken met de halfcirkelvormige kanalen in het binnenoor, waaruit de vloeistof weg was. Een zoutloos dieet was één van de remedies.
  Bij jou zal de oorzaak van de duizeligheid wel wat anders zijn vermoed ik …
  Ik wens je alvast een spoedig herstel toe

  Liefs van Dauw

  Like

  1. Dank je, Dauw. Gisteren ging het redelijk, maar vandaag is het weer helemaal mis. In de supermarkt was ik gedesoriënteerd, het zwalkt en zwiert links in mijn hoofd. Bleh! Hopelijk is jouw wereldbeeld wel stabiel. 😉
   Knuffel,
   Marion

   Like

 2. Pfff die foto is ook goed voor een migraineaanvalletje (moet er dus ook niet te lang naar kijken!)
  Meid, wat een ellende. Toevallig heeft een vriendin van mij ook last van duizelingen, maar het is nog niet (helemaal) duidelijk wat de oorzaak is. Ik hoop voor je dat het gauw beter gaat en dat de medicijnen soelaas bieden. Sterkte!

  Like

  1. Niet naar kijken, Noortje.
   De medicijnen slaan nog niet aan, maar dat kon ook een paar dagen duren, staat in de bijsluiter. De huisarts geloofde er eigenlijk niet zo in, maar wilde het toch proberen. Nou, dan ik ook!
   Veel sterkte ook aan je vriendin.

   Like

 3. oeioei, ik volg je met argusogen, en steeds kruip je weer achter je schermpje… beetje dubbel; enerzijds heerlijk te weten dat het je goed doet te delen, te schrijven… anderzijds, meid even die paar weken herstellen !!!
  Sterkte, dat zonder meer…..
  groetjes
  Peter

  Like

 4. oef Marion, wat naar!!! (ik moest recentelijk nog mijn man naar het ziekenhuis brengen met een aanval van iets soortgelijks… wat uiteindelijk ook neuritis vestibulairs bleek te zijn en gelukkig geen labyrintitis. Meniere is nog erger en ik hoop oprecht dat dat niet je lot zal zijn!

  Heel veel sterkte hoor!!

  Like

  1. Hoe gaat het nu met je hubby??
   Komt goed, meid, komt goed. Wat ik intussen geleerd heb, is dat wild schudden met je hoofd niet helpt. Beetje tegengas geven, dacht ik. Uh uh, don’t do it.
   En dat het gewoon een kwestie is van doorstappen als je draaierig wordt. Anders zwalk je alle kanten op. Ik moest vanmiddag gewoon even naar buiten, heerlijk foto’s gemaakt.
   Thanks x

   Like

  1. Dronken zonder alcohol, Hendrike. 😉
   Het vervelende vind ik dat ik haast niet meer kan autorijden, en dus nergens naar toe kan. Maar wandelen in de buurt is ook leuk, zeker in dit prachtige weer.
   Bedankt voor je lieve reactie.

   Like

 5. marion als het is alsof je zeeziek bent duizelig oorsuizingen gehoorverlies en soms misselijk, verlies van evenwicht soms….dat duid op ménière …daar is uitstekende medicatie voor betaserc..heb ik nog niet zolang geleden gehad en ik was er op een goede week vanaf…..heeft met leeftijd niets te maken hoor

  Like

  1. De huisarts vermoedt dat het BPPD is, en/of mengeling van Ménière en Neuritis Vestibularis. Jaja, zo leer je nog eens wat medische termen kennen. Op naar Google.
   Ik heb geen oorsuizingen of gehoorverlies, Julienne, wel een beetje misselijk, maar dat is van die gekke beweging die alleen in mijn hoofd plaatsvindt. Vooralsnog werken de pillen nog niet, maar het effect kan een paar dagen op zich laten wachten.
   Bedankt voor je meedenken! x

   Like

 6. Ik heb diep medelijden met je, Marion. Wat een akelige toestand. 😦
  Maar, als je hoofd het aan kan, er is ook een lichtpuntje. Je kattenfamilie is weer compleet. 🙂

  Like

  1. Ben gek op lichtpuntjes, Truus! 🙂 Gelukkig ben ik niet constant duizelig. Lezen gaat redelijk goed (met tussenpozen), TV kijken gaat iets minder maar lukt wel. PC- en gsm-scherm geven de meeste problemen.

   En ja, mijn kattenfamilie is inderdaad weer compleet. Smokey hangt links van mij in de hangmand aan de verwarming, Boris ligt in een andere kamer bovenop de krabton, en Bandit droomt, opgekruld in het krabpaal-mandje beneden.

   Fijn weekend! x

   Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s